(803) 800-8436

Med bara några dagar kvar innan SHL-premiären värvar Växjö Lakers en KHL-forward. Hör sportchef Henrik Evertsson om spetsvärvningen. Dessutom ger vi senaste nytt om laget inför premiärmatcherna.

Lakerspodden görs av Daniel Rydström och Oscar Appelgren och finns att lyssna på VXOnews.se och där poddar finns, som Podcaster, Spotify och Acast.

Hitmakare till Växjö

Bandet Smith&Thell har synts i tv-program som Allsång på Skansen, Sommarkrysset och Nyhetsmorgon. Förra året släppte de ett album med flera radiohits. Som låtskrivare ligger de också bakom låtar som ”Tvillingen” med Darin, ”Rygg mot rygg” med Molly Sandén och ”Ignite” med världsartisten Alan Walker.

I höst ger de sig ut på sin första egna Sverigeturné. Den 8 december uppträder de i konserthuset i Växjö. Turné pågår mellan den 9 november och 14 december.

Hon planerar storsatsning i Växjö

Eva Svensson från Åryd flyttade till Marbella för att utbilda sig till barberare. Nu är hon tillbaka i Växjö och planerar att starta en egen salong i centrala Växjö. Den nya salongen ska vara en kombinerad barbershop med skönhetssalong. Tanken är också att de ska erbjuda plockmat och drinkar samt arrangera gruppkvällar, skriver fireshine.

– Det kommer att bli ett lyft för Växjö. Jag kommer att ha en fransstylist, en nagelskulptör och ytterligare någon som gör make-up medan jag själv kommer att vara barberare. Man ska kunna komma till min salong och se det lite som ett förfest-ställe där man blandar manligt med kvinnligt. Man ska kunna komma till mig och få håret och sminket fixat innan man går ut, säger Eva Svensson till Smålandsposten.

(647) 470-2618

Med asiatisk inredning, möbler och textilier vill Stefan Nilsson och Natthana Ruetthaprom skapa en ny trend. Nästa vecka öppnar inredningsbutiken Asian Home by Natthana i centrala Växjö.

I hörnet av Kungsgatan och Norrgatan är det bråda dagar. Hörnbutikens skyltfönster är till hälften täckta med brun papp, som skapar mystik och intresse bland de förbipasserande inför den stora öppningen den 10 september. Innanför pappen tar Växjös nya inredningsbutik form. Kuddar placeras i färgordning, tavlor hängs upp med precision och det stora träbordet, en hel bit från en trädstam, har fått sin plats i butiken.

Natthana Ruetthaprom ska få uppfylla sin dröm och sälja handgjorda varor från Asien och framför allt hemlandet Thailand. Tillsammans med Stefan Nilsson äger hon butiken, som kommer att sälja allt från möbler, lampor, tavlor, presentartiklar, textilier och inredning.

– Den här typen av inredning finns inte i Växjö. Jag vill visa upp vad vi har i Thailand och ta med det hit, säger förväntansfulla Natthana Ruetthaprom.

– Det blir unika prylar och hantverk, som mestadels är handgjorda. Det ska vara som ett äventyr att komma in hit, mycket att se samtidigt som vi vill att det ska finns något för alla, fyller Stefan Nilsson i.

De erkänner att det är med en viss nervositet som de räknar ner till butiksöppningen. Hur en ny inredningsbutik i city fungerar återstår att se men ägarna har erfarenhet av företag.

Natthana Ruetthaprom driver sedan tidigare Natthanas Spa & Massage på Framnäsvägen i Växjö. För ett år sedan öppnade hon en salong i lokalerna på Kungsgatan, där den nya butiken också ska ligga.

– När vi var i Thailand en gång och såg alla häftiga prylar kom tanken att det vore kul att ta med det hit till Sverige och testa. När vi fick lokalen här i city kändes det som att det var meningen att vi skulle öppna butiken.

De vill på längre sikt satsa på att importera produkter från familjeföretag i Thailand och komma bort från grossisternas utbud.

– Vi köpte lampor från en äldre dam som hade tillverkning i garaget. Hon sprang runt i hela hemmet och fixade lampor som vi köpte. Det blir verkligen unikt.

Nya storbygget i Växjö köps upp

Atea hyr fastigheten av norska NRP

Företaget Atea satsar i Växjö och bygger ett helt nytt modernt recycling-, logistik- och konfigurationscenter på 26 000 kvadratmeter vid Nylandavägen. Nu står det klart att fastigheten, som är klar för inflyttning i april 2019, har köpts av norska NRP fund VIII. Fastighetsfonden kommer att hyra ut fastigheten till Atea på långtidskontrakt.

– Vi är stolta över att utöka vår portfölj med de här toppmoderna logistikfastigheterna, som byggs för framtiden. Den här portföljen ger solid utdelning till våra investerare, det är en viktig del i vår strategi, säger fondförvaltaren Eirik Forthun till företagets hemsida.